Engeland loopt in slotfase uit naar simpele zege in Kosovo

VideoEngeland heeft vanavond in Pristina een simpele zege geboekt op Kosovo: 0-4. De Engelsen winnen zo zeven van hun acht duels in de EK-kwalificatie.

Spanning stond er allang niet meer op voor Engeland, dat zich donderdag met een 7-0 zege op Montenegro al had geplaatst voor het EK. In Kosovo was Harry Winks de eerste doelpuntenmaker, door een mooie aanval na een half uur spelen beheerst af te ronden.

Kansjes kregen de Kosovaren nog wel, maar scoren lukte niet. Via Harry Kane en Marcus Rashford liep Engeland in de slotfase uit naar een 0-3 voorsprong. Mason Mount zorgde in blessuretijd voor het slotakkoord, door de bal binnen te schieten na een fout in de defensie van Kosovo. 

Engeland scoorde dit kalenderjaar 38 keer. Alleen in 1908 (39 keer) scoorden de Engelsen vaker in een kalenderjaar. De ploeg van Gareth Southgate lijkt dan ook wel klaar voor het EK.

Dat EK is nog ver weg voor Milot Rashica (ex-Vitesse), die zich met Kosovo via de Nations League nog hoopt te plaatsen voor het eindtoernooi. 

Volledig scherm
Engeland wint in Pristina. © Action Images via Reuters

Bulgaarse zege

Ook het duel tussen Bulgarije en Tsjechië had weinig meer om het lijf. Dat de Tsjechen in Bulgarije met 1-0 verloren, zal met een EK-ticket op zak dan ook weinig pijn meer doen. Tsjechië verzekerde zich namelijk donderdag met een 2-1 zege op Kosovo al van het eindtoernooi.

Bekijk hier de samenvatting van Bulgarije - Tsjechië:

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency