Volledig scherm
RKC Waalwijk is conclaaf bij de laatste training voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. © Wilber Hack

Ervaren krachten moet RKC Waalwijk nog meer bij de hand nemen

WAALWIJK - De laatste training van RKC Waalwijk ter voorbereiding op de uitwedstrijd van maandagavond tegen Jong FC Utrecht begon zondag met een gesprek van trainer Peter van den Berg met zijn ervaren spelers. Die moeten de ploeg nog nadrukkelijker bij de hand nemen.

Aanleiding tot het gesprek vormde een fase in de wedstrijd tegen Eindhoven. De Waalwijkse ploeg anticipeerde onvoldoende op de vele positiewijzigingen bij de tegenstander. Pas in de rust kon Van den Berg dat rechtzetten. Hij verwacht van spelers als Serginho Greene en Steef Nieuwendaal, die bij dat duel wegens een blessure ontbrak, een sturende rol. Ook was hij niet tevreden over de wijze waarop zijn ploeg druk zette. Dat ging juist goed in de voorbereiding.

In stadion de Galgenwaard mist RKC linksback Mark Engberink. Die zal wegens een knieblessure nog wel even aan de kant blijven. Voor de rest beschikt RKC over een fitte groep.

Voor de Waalwijkse club zijn wedstrijden tegen beloftenteams de minst dankbare. Tien duels tegen beloften leverden nog geen enkele overwinning op. ,,Er wordt gauw over randzaken gepraat, zoals spelen in een vrijwel leeg stadion", zegt Van den Berg. ,,Maar dat mag toch niks uitmaken. Bij Excelsior speelde ik soms voor 400 toeschouwers, later met Feyenoord in een volle kuip. Toch was mijn beleving steeds dezelfde."

RKC: Williams; Ndefe, Nieuwendaal, Greene, Green; Rienstra, Anderson, Van de Sande; Benson, Voskamp, Langedijk.