Volledig scherm
© pro shots

Erwin van de Looi wordt trainer bij Willem II

TILBURG - Erwin van de Looi wordt de opvolger van Jurgen Streppel als hoofdtrainer bij Willem II. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid maandag een contract ondertekenen bij de Tilburgse club, wat de uitkomst ook is van de tweekamp met NAC in de finale van de play-offs. Van de Looi (44) heeft aangegeven ook bij Willem II aan de slag te zullen gaan als de club onverhoopt in de eerste divisie mocht belanden.

Bronnen bij FC Groningen bevestigen dit nieuws tegenover het Brabants Dagblad. Van de Looi speelde betaald voetbal bij Vitesse, BVV Den Bosch, NAC, Stuttgarter Kickers en FC Groningen. Daarna begon hij zijn trainersloopbaan bij de Groningse club als coach van het beloftenelftal.In 2010 werd hij assistent-trainer onder Pieter Huistra, later ook onder Robert Maaskant. Sinds het seizoen 2013-2014 was de in Huissen geboren Van de Looi hoofdtrainer bij FC Groningen. Hij besloot zelf zijn nu aflopende contract niet te verlengen.

KNVB-beker
In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer leidde hij de club naar de zevende plaats in de eredivisie, om vervolgens de play-offs om Europees voetbal winnend af te sluiten. Vorig seizoen sloten de Groningers af op de achtste plaats en veroverden zij de eerste prijs in de clubhistorie: de KNVB beker. In de eredivisie reikte FC Groningen dit seizoen dankzij een goede eindspurt tot de zevende plaats, om in de play-offs om Europees voetbal het onderspit te delven tegen Heracles Almelo. Van de Looi wordt bij FC Groningen opgevolgd door Ernest Faber.
Bij Willem II heeft Jurgen Streppel vijf jaar de leiding gehad over het eerste elftal. Hij vertrekt naar sc Heerenveen. Willem II speelt zondag om 16,45 uur in eigen stadion de return in de finale van de play-offs om promotie/degradatie tegen NAC. De eerste wedstrijd wonnen de Bredanaars met 2-1.