Volledig scherm
Etienne Vaessen grijpt in voor RKC Waalwijk in het duel met Achilles '29. © Proshots

Etienne Vaessen volgens afspraak onder de lat

WAALWIJK - Etienne Vaessen is tegen Volendam volgens afspraak de eerste doelman bij RKC Waalwijk. Hij vervangt Tamati Williams die pas vrijdagochtend terugkeert uit Nieuw-Zeeland. De doelman was er bankzitter bij twee WK-kwalificatieduels met Nieuw-Caledonie.

RKC heeft geleerd van een eerder uitstapje van Williams met de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland. Die keerde een paar weken geleden zo vermoeid uit Amerika terug dat hij tegen FC Oss in de fout ging. Al een week later werd besloten om Vaessen na interlandbesognes van de eerste doelman naar voren te schuiven.

Nieuw-Zeeland won in de WK-cyclus met 2-0 thuis van Nieuw Caledonie en speelde uit met 0-0 gelijk. Een zege op Fiji (wedstrijden 20 maart en 28 maart) lijkt toereikend om met de winnaar van de andere groep te gaan spelen. De inzet van die wedstrijd is een WK-kwalificatiedubbel tegen de nummer vijf van Zuid-Amerika.

Nieuw-Zeeland werd getroffen door een aardbeving. De doelman en zijn naaste familie bleven schadevrij.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
450 stemmen