Volledig scherm
Mikky Kiemenei © Beeld Werkt

Fanatieke hockeyster Mikky Kiemeney beloond met debuut

HILVARENBEEK - De 17-jarige hockeyster Mikky Kiemeney uit Hilvarenbeek mocht onlangs haar debuut maken in het eerste team van HC Den Bosch, dat met 10-0 won van Bloemendaal. Raoul Ehren stuurde de verdedigster het veld in als spits. Kiemeney: “Als ik hard werk, komt het meestal wel goed. Maar het is moeilijk om in te vallen op een plek waar je nog nooit gestaan hebt. Maar gelukkig gaven mijn medespeelsters me het vertrouwen dat ik het kon.”

Ze werd al twee keer landskampioen geworden met de C1 van HC Den Bosch. "Ik hoop dat het nu, in mijn laatste jaar bij de A, weer lukt." Afgelopen weekeinde speelde ze met dit team in en tegen Tilburg. "Dat was extra leuk, want daar zaten oud-teamgenootjes bij.” Zo’n leuke middag werd het uiteindelijk niet voor Kiemeney, want HC Den Bosch verloor met 2-1.

De hele week van Kiemeney zit bomvol hockey. Op maandag, woensdag en donderdag traint ze met de A1 en op dinsdag met het eerste. In het weekend komt daar nog een wedstrijd bij. Of twee dus. "Ik vind het wel veel om iedere dag te hockeyen. Maar het is wat ik leuk vind." En dan gaat ze ook nog weleens bij Willem II kijken. Frenkie de Jong is haar vriendje. De 18-jarige middenvelder is inmiddels door Ajax aangetrokken, maar dit seizoen komt hij nog op huurbasis uit voor Willem II. "Het is soms lastig te combineren. Maar als we kunnen, dan gaan we naar elkaars wedstrijden kijken", zegt ze in het BD van woensdag 4 november.

Live Voetbal

home logo Heracles AlmeloHER
69'
0-0
AjaxAJA
away logo
home logo FC UtrechtUTR
EINDE
2-1
FC TwenteTWE
away logo
home logo VitesseVIT
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
2-0
PEC ZwolleZWO
away logo