Volledig scherm
Aziz Khalouta (rechts) in zijn tijd bij VVV-Venlo. © Pro Shots

FC Den Bosch-aanwinst Aziz Khalouta vindt zichzelf 'geen moeilijke jongen’

DEN BOSCH - Pikant detail: Aziz Khalouta werd maandagochtend voor zijn eerste training bij FC Den Bosch opgehaald door Denis Pozder. En dat is uitgerekend de speler met wie hij de concurrentiestrijd aan moet voor de spitspositie bij zijn nieuwe club.


„Geen probleem”, reageerde Khalouta nadat hij er zijn eerste training in De Vliert op had zitten. „Dat is profvoetbal. Dat hoort er gewoon bij.” Het carpoolen is ook puur pragmatisme. Pozder woont in Mönchengladbach en
kart van daaruit het hele seizoen al de 127 kilometer (enkele reis) naar Den Bosch. En dan ligt Venlo, de woonplaats van Khalouta, op de route voor de Duitse aanvaller.

Khalouta zet dinsdag zijn handtekening onder een contract dat hem de rest van dit seizoen aan FC Den Bosch verbindt. Club en speler kwamen daarnaast een optie voor nog een seizoen overeen.
Khalouta zegt blij te zijn dat hij nu weer dicht bij huis kan gaan spelen. De voorbije eerste seizoenshelft voetbalde hij bij Pandurii Târgu Jiu in Roemenië, maar daar liet hij zijn contract wat eigenlijk nog anderhalf jaar doorliep eind vorig jaar ontbinden. „Ik kon er niet wennen”, zegt Khalouta over zijn buitenlandse avontuur. „Ik was daar de enige Marokkaan, de enige moslim ook, tussen vooral Roemeense spelers. Er was geen klik. Halal voedsel was nergens te krijgen. Ik heb tien weken lang vooral vis gegeten en ben toen overgeschakeld op kip. Maar als ik dat in een restaurant bestelde kreeg ik soms gewoon varkensvlees! Ik was eenzaam en had heimwee. Ik moest dus wel terug naar mijn familie.”

Hij trainde twee weken mee bij zijn oude club Fortuna Sittard, dat hem op amateurbasis wilde binnen halen, maar daar paste de 26-jarige spits voor. Met Den Bosch kwam hij er wel uit. „Een mooie club”, zegt Khalouta over zijn nieuwe werkgever. „Ik wil hier graag belangrijk zijn.”
Bij VVV-Venlo, waar hij een jaar geleden werd weggestuurd, kreeg hij het predikaat ‘moeilijke jongen’. Onterecht, zegt hij zelf. „Ik heb daarvoor nooit problemen gehad. Niet in twee jaar bij Fortuna en niet bij VVV. Dat ik Melvin Platje na een ruzie geslagen zou hebben? Onzin. Wij doken gewoon boven op elkaar in de kleedkamer. Dat gebeurt wel vaker in het voetbal. Zo zet je elkaar op scherp. Nee, ik ben geen moeilijke jongen. Dat zullen ze bij FC Den Bosch echt wel zien.”


BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement