Volledig scherm
Vykintas Slivka. © Pro Shots

FC Den Bosch huurt Litouws international Slivka opnieuw van Juventus

DEN BOSCH - Vykintas Slivka (21) keert per direct terug bij FC Den Bosch. De Litouws international wordt door de Bosschenaren opnieuw gehuurd van Juventus, vorig seizoen speelde hij ook al huurbasis in De Vliert. FC Den Bosch heeft een samenwerkingsverband met de Italiaanse kampioen.

Slivka traint woensdagochtend al mee met de selectie en werd op 29 april 1995 geboren in de Litouwse stad Panevėžys. De middenvelder speelde in de opleiding van Juventus en kwam voorheen ook in actie voor het Sloveense ND Gorica en FC Modena in Italie. Vorig seizoen speelde hij 28 duels voor FC Den Bosch, waarin hij twee keer scoorde.

Trainer Wiljan Vloet is content met de komst van Slivka, die het dunbevolkte middenveld versterkt. "Vykintas is zowel fysiek als mentaal een sterke speler die op meerdere posities op het middenveld uit de voeten kan. Hij legt veel power en energie in zijn spel en is het type ‘box-to-box-speler’ waar FC Den Bosch op dit moment naar op zoek is. Met zijn loopvermogen, doorzettingsvermogen en spelinzicht heeft hij afgelopen seizoen bewezen van meerwaarde te zijn voor FC Den Bosch. We zijn dan ook verheugd dat we hem opnieuw van samenwerkingspartner Juventus kunnen huren.”