Volledig scherm
Rihairo Meulens scoort tegen FC Den Bosch © Pro Shots

FC Den Bosch krijgt weer een harde tik

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft maandagavond weer een ruime nederlaag moeten slikken. Nadat vrijdag al met 5-2 was verloren bij Jong Ajax, ging de ploeg van Wiljan Vloet nu in De Vliert onderuit met dezelfde cijfers. Het werd 2-5 tegen FC Volendam.

De wedstrijd begon dramatisch voor de Bosschenaren. Al na ruim 2 minuten viel de eerste tegentreffer. Paul Kok mocht voorzetten, Rihairo Meulens werd geen strobreed in de weg gelegd: 0-1. FC Den Bosch herstelde zich langzaam maar zeker en kreeg een zetje in de rug door de gelijkmaker. Uit een corner van Arda Havar werkte linksback Jonas Heymans de bal binnen: 1-1. Toch ging de ploeg van Wiljan Vloet met een achterstand de rust in. Gyliano van Velzen was voor de zoveelste keer rechtsback Dalian Maatsen te snel af enTbediende Meulens op maat: 1-2.

Na rust hoefde Maatsen niet meer terug te komen. Zijn vervanger Jordy van der Winden hield het echter maar een kwartier vol. Nadat Van Velzen ook hem in de luren had gelegd en opnieuw had gescoord (1-3) kon Van der WInden al naar de kant. Jeremy Fernandes was de derde rechtsback deze avond bij FC Den Bosch. Ook hij moest een treffer toestaan van de vliegensvlugge linksbuiten (2-4). Tussendoor had FC Den Bosch-spits Romero Regales uit een strafschop voor 2-3 gezorgd. De eindstand werd door Jack Tuijp op 2-5 bepaald.

FC Den Bosch, dat na vier wedstrijden 3 punten heeft en een doelaldo van 10-16, speelt vrijdag z'n volgende wedstrijd. De ploeg van Wiljan Vloet gaat dan op bezoek bij NAC Breda.