Volledig scherm
Arda Havar in actie in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax eerder dit seizoen. © Pro Shots

FC Den Bosch onderuit bij Jong Ajax

AMSTERDAM - Nadat FC Den Bosch in de eerste competitieronde in een doelpuntrijke wedstrijd met 5-4 verloor bij Jong PSV (5-4), ging de ploeg van Wiljan Vloet (na tussendoor te hebben gewonnen van De Graafchap) vrijdagavond ook onderuit bij Jong Ajax: 5-2.

De Bosschenaren begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen snel op voorsprong. Een corner werd bij de eerste paal goed doorgekopt; bij de tweede paal kon Ben Santermans de bal binnenlopen: 0-1. Maar twee minuten later was het alweer gelijk. Vaclav Cerny schoot de bal buiten bereik van FC Den Bosch-keeper Kees Heemskerk via de binnenkant paal binnen: 1-1. Een overtreding van Bart Biemans leidde halverwege de eerste helft tot een strafschop voor de thuisploeg. Abdelak Nouri verzilverde de kans vanaf elf meter: 2-1. FC Den Bosch had voor rust langszij kunnen komen, maar de Italiaan Stefano Beltrame schoot van dichtbij over het Ajax-doel.
Na rust deed spits Romero Regales iets vergelijkbaars. In kansrijke positie kopte hij de bal niet in het doel, maar net naast. Hij maakte dat foutje in de 67ste minuut goed, door vanaf ruim 20 meter 'uit het niets' de bal hard en hoog achter keeper Alblas te knallen: 2-2.
Toch moest FC Den Bosch met lege handen terug naar huis. Jonas Heymans verloor eerst het man-tegen-man-gevecht met Cerny, die vervolgens raak poeierde: 3-2. Even later ging de bal via het lichaam van Heymans over de eigen doellijn na een inzet/voorzet van Pelle Clement: 4-2. Cerny leverde vervolgens nog een kunststukje, dat de 5-2 opleverde.
In de slotfase maakte Brian Koopman als invaller zijn debuut in het eerste elftal van FC Den Bosch.