Volledig scherm
FC Den Bosch in Giessen. De hoofdsponsor van RKC kijkt toe vanuit een luchtballon.

FC Den Bosch wint met Ben Santermans

GIESSEN - FC Den Bosch heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd gewonnen. Op de 0-6 zege tegen Nooit Gedacht volgde een 0-5 overwinning op GRC 14. Die zege kreeg pas na de rust gestalte. Bij de Bossche ploeg maakte de Belg Ben Santermans voor het eerst zijn opwachting.

FC Den Bosch miste een complete aanvalslinie. Damiano Schet en Carlone bleven met lichte blessures aan de kant. Nieuwkomer Bilate heeft nog een week nodig voor hij wedstrijdfit is. Voor de pauze scoorde Luuk Brouwers met een schot van buiten de zestien. De van NAC overgekomen Brendon Robinson had al een aantal kansen op de openingstreffer laten liggen.

Na de pauze zorgde Arda Havar op curieuze wijze voor de 0-2. Hij scoorde uit een vrije trap binnen de zestien die gegeven was nadat de keeper de bal opraapte bij een terugspeelbal. Daarna ging het makkelijk. Boyghlhafen, Moghal en Nikolov tilden de eindstand naar 0-5.

De jonge spelers kregen zo een kans. Volgens trainer Wiljan Vloet gaat FC Den Bosch nog zes of zeven spelers halen. De Bossche club rekent onder meer op spelers uit het samenwerkingsverband met Juventus.

GRC 14 – FC Den Bosch (0-1). 42. Brouwers 0-1, 51. Havar 0-2, 65. Bouyglhafen 0-3, 74. Moghai 0-4, 75. Nikolov 0-5.

FC Den Bosch: Heemskerk (46. Vos); Maatsen (46. Disveld), Biemans (46. Fernandes), Santermans, Heymans (46. Van de Winden); Havar, Brouwers (46. Nikolov), Vossebelt; Azizov; Robinson (46. Bouyghlafen), Moghai.