Volledig scherm
Michael de Leeuw (l, FC Groningen) haalt om voordat Willem II-verdediger Jorden Peters kan ingrijpen tijdens de wedstrijd van vorig seizoen © Pro Shots

FC Groningen is de ideale opponent voor Willem II, of toch niet?

TILBURG - Willem II is nog altijd op zoek naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Volgens de statistieken zou dat zaterdag (18.30 uur) tegen FC Groningen weleens moeten kunnen gaan lukken. Tegen geen enkele ploeg boekte Willem II namelijk meer thuiszeges in de eredivisie dan tegen de Groningers.

Die gingen 17 keer de bietenbrug op in Tilburg, Sparta en RKC werden daar 15 keer verslagen. Bovendien wist FC Groningen dit seizoen nog geen twee keer achtereen te winnen. Vorige week versloeg de ploeg in eigen stadion AZ. En: FC Groningen wist z'n laatste 9 wedstrijden op zaterdag niet te winnen.
Maar: FC Groningen is de laatste negen eredivisieduels (uit en thuis) met Willem II zonder nederlaag. De laatste keer dat Willem II van de groen-witten wonnen, was op september 2009: 2-1 in Tilburg. Bovendien wist Willem II dit seizoen in vijf thuiswedstrijden pas twee keer te scoren. Beide doelpunten kwamen op naam van Fran Sol, die nu niet kan meedoen omdat hij geschorst is.

Als Willem II niet tot winst komt zaterdag, dan vestigt de ploeg een clubrecord: 14 thuisduels op rij zonder overwinning. Als Anouar Kali meedoet tegen FC Groningen, dan is dat zijn 100ste wedstrijd in de eredivisie.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo