Volledig scherm
Lorenzo Pique van FC Oss voorkomt dat Jafar Arias door kan breken.

FC Oss begint met een punt

DORDRECHT - FC Oss is de competitie goed begonnen. De ploeg speelde uit met 1-1 gelijk tegen FC Dordrecht. Op basis van de eerste helft verdienden de Ossenaren meer, maar na de rust werd de ploeg ver teruggedrongen.

FC Oss speelde in de eerste helft het betere voetbal. Dat kwam vooral door de impulsen van Nassir el Aissati die steeds de vrije ruimte zocht om van daaruit het spel te verdelen. Dat leverde ook de eerste kans van de wedstrijd op. El Aissati stuurde Jochem Janssen diep. Spits Tom Boere zette zijn voet tegen de voorzet, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Een minuut later was het 1-0 voor FC Dordrecht. Bij een vrije trap stond Erol Alkan volledig ongedekt. Via de onderkant van de lat knikte hij raak. FC Oss raakte er niet door uit zijn doen. Het bleef de aanval zoeken. Dat leverde nog een tweetal lkansen op. Boere schoot op de keeper nadat hij door Istvan Bakx was weggestuurd. De gelijkmaker kwam er toch. Nu lanceerde Stuy van den Herik de snelle Boban lazic. Die liep, randje buitenspel, weg bij zijn tegenstander en mikte raakk.

Na de rust kon FC Oss het soms aardige aanvalsspel geen vervolg geven. FC Dordrecht kwam een paar keer kansrijk in het strafschopgebied. Doelman Xavier Mous voorkwam met reddingen bij inzetten van Berenstein en Kramer dat de ouverture in een deceptie eindigde.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
395 stemmen