Volledig scherm
Richard van der Venne scoort de 2-2. © Proshots

FC Oss is beter maar verliest van FC Emmen

FC Oss was dominant en stukken beter dan FC Emmen. Toch verloor het met 2-3.

FC Oss moest het doen zonder Lorenzo Piqué, de centrale verdediger raakte op het laatste moment geblesseerd. In zijn plek stond Norichio Nieveld in het veld. De voorhoede werd gevormd door Ragnar Oratmangoen en Fatih Kamaci, aangezien Koen van der Biezen geblesseerd moest afhaken. Vanwege de absentie van Van der Biezen, speelde FC Oss voor zonder echte targetman. In vergelijking met Van der Biezen zijn Oratmangoen en Kamaci veel kleinere spelers, die het meer van hun techniek en loopvermogen moeten hebben.

Eerste helft

Desondanks speelde FC Oss een puike eerste helft. De ploeg dwong kans na kans af, veel aanvallen waren ook nog eens heel mooi. Het tempo was voortdurend hoog. De thuisploeg schoot op de paal (Kamaci) en lat (Van der Venne). FC Emmen zette daar eigenlijk maar twee kansen tegenover maar was uiterst effectief want Bilate en Bijl scoorden.

De ploegen gingen evenwel rusten met een gelijke stand. Van der Venne en Kamaci scoorden uiteindelijk toch, beiden met een boogbal over de keeper. In de tweede helft liep het tempo bij FC Oss ietwat terug, maar bleef toch dicteren tegen FC Emmen. Kansen waren er ook, twee keer voor Dogan bijvoorbeeld. Maar eenmaal treuzelde hij te lang, daarna keerde keeper Telgenkamp zijn inzet.

Cas Peters

Ondanks het overwicht ging het in 67e minuut toch mis voor FC Oss. Cas Peters ging onderuit in het strafschopgebied, waarna een strafschop volgde. Peters schoot zelf de 2-3 binnen. Daar zou het ook bij blijven. Zo speelde FC Oss een goede partij, maar bleef het resultaat uit.

poll

Wie moet de nieuwe aanvoerder van Oranje worden?

  • Virgil van Dijk (44%)
  • Kevin Strootman (16%)
  • Georginio Wijnaldum (9%)
  • Stefan de Vrij (12%)
  • Daley Blind (8%)
  • Iemand anders (11%)
217 stemmen