Volledig scherm
Archieffoto © iStock/ThinkStock

FC Oss verliest vermakelijke oefenwedstrijd van Bnei Yehuda

HERPEN - FC Oss heeft vrijdagavond op het sportpark van Herpinia met 1-2 verloren van Bnei Yehuda, dat op het hoogste niveau in Israel speelt. De Ossenaren speelden aardig combinatievoetbal, maar kregen in de slotfase de deksel op de neus: Avital maakte in de 90ste minuut de winnende: 1-2.

FC Oss-coach Francois Gesthuizen kan over een nagenoeg compleet fitte selectie beschikken; alleen Dean van der Sluijs (teen) en Dominique Kivuvu (achillespees) zijn uitgeschakeld, maar de verwachting is dat zij volgende week de training weer kunnen hervatten. Het was in de 1e helft tegen Bnei Yehuda haast een wonder dat er niet meer spelers van FC Oss geblesseerd raakten: de Israeliers vlogen er stevig in.

Het harde spel stond een leuke wedstrijd echter niet in de weg: in de 1e helft waren er kansen over en weer, maar Boban Lazic en Fatih Kamaci waren ongelukkig in de afwerking. Na rust wist Bnei Yehuda wel te scoren: in de 54e minuut stapte de jarige Ayrton Statie in, waarna Buzaglo vrij voor doelman Xavier Mous werd gezet en koeltjes afrondde. In de 78e minuut kwam FC Oss op gelijke hoogte door een scherpe corner van Justin Mathieu die binnen werd gewerkt door een Israelier. Het was echter niet genoeg voor een gelijkspel: Avital maakte in de 90ste minuut uit de draai de 1-2.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
386 stemmen