Volledig scherm
Istvan Bakx zet de stand op 0-1 voor FC Oss. © Niels Boersema

FC Oss vervalt in oude fouten

Met een flinke kater is FC Oss vrijdagavond van het veld gestapt bij Almere City. De ploeg dacht revanche te nemen voor de bekernederlaag eerder deze week, maar kreeg kort voor het sluiten van de markt een dure treffer van Van der Heijden om de oren (2-2).

Het begin van FC Oss was op zijn zachtst gezegd slordig te noemen. Veel had Almere City aanvankelijk niet in te brengen, maar de bezoekers brachten zichzelf meerdere malen in de problemen door onnodig balverlies te lijden op het middenveld. Kantelpunt was de schitterende treffer van Bakx, die de bal na een klein half uur prachtig in de rechterhoek vuurde (0-1). Dat had Van der Venne even eerder ook al moeten doen, maar de middenvelder trof doelman Kramer op zijn pad.

Na de openingstreffer gingen de combinaties ineens lopen en werd FC Oss rustiger aan de bal. Nog geen vijf minuten later kreeg Van der Venne opnieuw een monsterkans en nu faalde de Ossenaar niet, al was het doelpunt een cadeautje (0-2). Almere-doelman Kramer dook onder een voorzet van Quekel door, waarna de Van der Venne ongehinderd kon binnenkoppen.

Direct na rust drong Almere City de ploeg van Klaas Wels diep terug op eigen helft. Met een drietal reddingen voorkwam Mous nog een aantal keer de aansluitingstreffer, maar die kon niet lang uitblijven. Na een klein uur viel een corner recht voor de voeten van Van der Heijden, die de bal droog langs de kansloze Mous in de linkerhoek stuurde (1-2). Een Telstar-scenario diende zich aan – FC Oss verspeelde onlangs in Velsen na een ijzersterke eerste helft alsnog twee punten - en dat doemscenario voltrok zich ook voor de Ossenaren. Twee minuten voor tijd zorgde van der Heijden met zijn tweede treffer voor een verdiend gelijkspel en een hoofdpijndossier aan Osse zijde.