Marcos Senesi kopt de bal weg namens zijn club San Lorenzo.
Volledig scherm
Marcos Senesi kopt de bal weg namens zijn club San Lorenzo. © AFP

Feyenoord gelooft in komst Argentijnse verdediger Senesi

7 miljoenBij Feyenoord is er steeds meer geloof in de komst van Marcos Senesi, de 22-jarige centrumverdediger van de Argentijnse club San Lorenzo. 

Senesi wordt in Argentinië in één adem genoemd met Lisandro Martínez, die bij Ajax moeiteloos is aangesloten. Beide linksbenige centrumverdedigers maken binnenkort deel uit van de selectie van Argentinië onder 23. Feyenoord en San Lorenzo naderen elkaar wat betreft de vraagprijs, die rond de zeven miljoen euro zou liggen. 

De 1,85 meter lange verdediger staat nog tot medio 2020 onder contract bij San Lorenzo, de huidige nummer vier van de Argentijnse Superliga. De bij San Lorenzo opgeleide Senesi speelde tot op heden 65 wedstrijden in de hoofdmacht van de club, waarin hij veertien keer geel kreeg en één keer scoorde. Senesi speelde nog geen wedstrijden voor Argentinië onder 23, maar deed twee jaar geleden wel mee aan het WK onder 20. Hij had toen een basisplaats in het centrum van de verdediging naast Juan Foyth, die tegenwoordig uitkomt voor Tottenham Hotspur.

De Rotterdammers incasseerden deze maand negen miljoen voor Jeremiah St. Juste, die naar FSV Mainz 05 verkaste. ,,Maar we kunnen maar een deel herinvesteren’’, zegt Stam. ,,De markt is nog twee weken open, ik hoop dat er nog iets bij zal komen.’’

Marcos Senesi aan de bal namens San Lorenzo.
Volledig scherm
Marcos Senesi aan de bal namens San Lorenzo. © Getty Images