Volledig scherm
Patrick Lodewijks. © pro shots

Feyenoord raakt keeperstrainer Lodewijks kwijt aan Everton

Patrick Lodewijks zet zijn carrière als keeperstrainer voort bij Everton. Dat heeft de nieuwe club van Ronald Koeman zojuist bekend gemaakt. Feyenoord bevestigde het nieuws kort daarna. Khalid Benlahsen, hoofd van de Keepers Academy in Rotterdam, neemt de taken van Lodewijks vanaf zondag tijdelijk over.

Directeur Martin van Geel: ,,We bedanken Patrick voor alle inzet voor Feyenoord, eerst als keeper en de afgelopen jaren als keeperstrainer en coach van de beloften. We wensen hem veel succes bij Everton in de Premier League.''

Patrick Lodewijks vertrekt bij Feyenoord. De keeperstrainer gaat aan de slag bij het Engelse Everton, waar Ronald Koeman komend seizoen hoofdtrainer is. Het nog twee jaar lopende contract van de 49-jarige Lodewijks bij Feyenoord is afgekocht door Everton.

Voor Lodewijks komt er met zijn overstap naar Everton een einde aan een periode van veertien jaar bij Feyenoord. De Brabander kwam in 2002 over van PSV en keepte vervolgens vijf seizoenen bij de Rotterdammers. Na zijn actieve spelerscarrière werd hij keeperstrainer in De Kuip. Lodewijks ging na het WK van 2014 ook aan de slag als keeperstrainer bij Oranje. Daar stopte hij in augustus vorig jaar mee, omdat hij na het overlijden van zijn vrouw meer tijd met zijn familie wilde doorbrengen.

Bij Everton is naast Ronald Koeman ook assistent-trainer Erwin Koeman actief. Beiden hebben een verleden als trainer bij Feyenoord.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement