Volledig scherm
© Kay int Veen

Financiële tegenvaller FC Den Bosch: 'Dit nieuws is een domper'

FC Den Bosch moet van de KNVB gaan werken aan financieel eerherstel. De club is per direct door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in categorie 1 van het rankingsysteem.

Tijdens de onlangs uitgevoerde meting behaalde FC Den Bosch onvoldoende punten om haar positie in categorie 2 te behouden. Door de sportief magere resultaten van de laatste drie seizoenen zijn de sponsor- en ticketinginkomsten gedaald bij FC Den Bosch, waardoor de financiële druk verhoogd is op het lopende seizoen. Ook de meerdere directiewisselingen en de sluiting van de oosttribune, inclusief de bijbehorende verhuizingen van grote groepen supporters, hebben volgens de clubleiding negatieve impact gehad.

Quote

De toekomst biedt absoluut perspec­tief.

Paul van der Kraan

Broze liquiditeitspositie 

Algemeen Directeur Paul van der Kraan is teleurgesteld, zo legt hij uit op de clubwebsite : ,,Het nieuws is een domper voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. We werken er vanzelfsprekend met zijn allen keihard aan om de stap naar boven spoedig weer te kunnen zetten." Ondanks de broze liquiditeitspositie is Van de Kraan ook optimistisch. ,,We ook nadrukkelijk positieve ontwikkelingen. De sportieve prestaties zijn boven verwachting. De club is in staat om een herkenbaar team met veel spelers uit de opleiding en regio te combineren met aantrekkelijk voetbal."

Perspectief

FC Den Bosch kijkt met een goed gevoel vooruit richting de toekomst. Van der Kraan: ,,We zijn ervan overtuigd dat het terughalen van de jeugdopleiding onder de eigen vleugels zijn vruchten gaat afwerpen op sportief, maatschappelijk en commercieel vlak. De toekomst biedt absoluut perspectief.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement