Volledig scherm
Fran Sol © Erwin Spek

Fran Sol onder het mes wegens tumor in teelbal

Fran Sol zal donderdagochtend geopereerd worden in het ziekenhuis. Bij de spits van Willem II werd eerder deze week een tumor in zijn teelbal ontdekt. Sol zal de wedstrijd tegen Ajax dit weekend naar alle waarschijnlijkheid moeten missen.

Sol laat op de website van Willem II weten het onderzoek met hoop, energie en vertrouwen tegemoet te gaan. ‘Daarnaast hopen we dat iedereen onze familie en gezondheid respecteert en om die reden met rust wil laten. De steun die wij van de club krijgen is voor ons erg belangrijk. Daarvoor willen we graag iedereen van harte bedanken.’

Algemeen directeur Berry van Gool laat op de eigen website weten erg te zijn geschrokken van het nieuws. ‘Wij wensen Fran en zijn familie uiteraard veel sterkte toe. Zodra we meer informatie hebben over de gezondheid van Fran, zullen wij dit communiceren.’

Sol maakte gisteravond nog de winnende treffer in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (2-1). De 25-jarige Spanjaard scoorde dit seizoen in de eredivisie al zes keer, vorig jaar kwam hij tot tien doelpunten.

Sol komt uit de jeugd van Real Madrid, maar een doorbraak bij de Spaanse grootmacht bleef uit. De aanvaller speelde wel in de hoofdmacht van Real Oviedo en Villarreal. De Spanjaard streek vorig jaar in Tilburg neer en zorgde er met zijn doelpunten voor dat Willem II uit de degradatiezone bleef.

Dit seizoen presteert de ploeg van trainer Erwin van de Looi moeizaam, maar de laatste twee competitieduels werden gewonnen. Vooral dankzij Sol, die twee keer scoorde tegen FC Twente (3-1) en de enige treffer maakte tegen FC Groningen (1-0). In het bekerduel met Heerenveen was hij wederom beslissend.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement