Volledig scherm
Archieffoto van Frank van der Struijk in zijn tijd bij Willem II © Proshots

Frank van der Struijk maakt seizoen af bij ODC

Oud-prof Frank van der Struijk (32) zal dit seizoen in de derde klasse te bewonderen zijn. De geboren en getogen Boxtelnaar gaat voetballen bij ODC, waar ook zijn jongere broertje Dirk actief is. 

,,Ik ben samen met Dirk onlangs een eigen bedrijf begonnen in de houtindustrie en daar zijn we allebei best veel tijd mee kwijt. Dat is ook één van de redenen dat ik momenteel niet snel meer van club zal veranderen", zo geeft Van der Struijk tekst en uitleg.

De oud-speler van onder meer Willem II, Vitesse en het Schotse Dundee United trainde sinds afgelopen zomer al mee bij ODC, maar raakte al snel geblesseerd aan zijn kuit. ,,Tijdens mijn laatste maanden in Schotland had ik al wat last, maar er was destijds besloten om geen scans te maken. Omdat ik maar bleef sukkelen met die kuit is er naderhand toch onderzoek gedaan en bleek er een cyste te zitten. Daardoor heb ik ruim twee maanden aan de kant gestaan", verklaart de verdediger.

Buitenland

De voorkeur van Van der Struijk ging overigens uit naar een nieuw buitenlands avontuur, maar dat bleef dus uit. ,,Er was wel wat interesse vanuit de eredivisie en een aantal clubs uit de Juplier league waren concreet, maar ik zag het niet zitten om weer te verhuizen. Ik heb een huis in Boxtel, waar ik samen met mijn vriendin en drie kinderen woon", aldus de Boxtelnaar. Desondanks sluit hij een nieuw hoofdstuk in zijn carrière nog steeds niet uit. ,,Indien er tijdens de winterstop alsnog een interessante club uit het buitenland concreet wordt, dan wil ik er misschien nog wel over nadenken. Nederlandse clubs maken wat dat betreft minder kans."

Quote

Indien er tijdens de winterstop alsnog een interessan­te club uit het buitenland concreet wordt, dan wil ik er misschien nog wel over nadenken

Frank van der Struijk

Van der Struijk maakte afgelopen zondag zijn debuut voor ODC in de met 1-3 verloren thuiswedstrijd tegen buurman Zwaluw VFC. ,,Het begon op een gegeven moment toch weer te kriebelen. Ik ben inmiddels helemaal fit, dus kan weer negentig minuten lang gas geven. Daarnaast heeft de aanwezigheid van mijn broertje Dirk zeker invloed gehad om bij ODC te gaan voetballen . Ik vind het geweldig om nu met hem samen op het veld te staan. Hopelijk kunnen we dit seizoen de titel pakken in de derde klasse."

Volledig scherm
Archieffoto van Frank van der Struijk (rechts) in actie tegen PSV-speler Luciano Narsingh © ANP Pro Shots
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement