Volledig scherm
Dwayne Green krijgt een voorbeeldfunctie bij RKC Waalwijk. Hij toont aan dat spelers uit het tweede elftal de sprong naar de A-selectie kunnen maken. © ProShots

Geen contract Touvarno Pinas bij RKC Waalwijk

WAALWIJK - Touvarno Pinas krijgt geen contract aangeboden bij RKC Waalwijk. De linksback was ruim twee weken op proef bij de Waalwijkse club, die besloot toch andere keuzes te maken.

"Pinas viel sportief zeker niet tegen", zegt trainer Peter van den Berg. "Maar inmiddels hebben zich ontwikkelingen voorgedaan waardoor de komst van een linksback geen halszaak meer is." Van den Berg doelt op de progressie die Dwayne Green doormaakt. Ondanks een blessure in de voorbereiding toonde hij dat hij het niveau in de eerste divisie goed aankan. In het uitduel tegen Jong FC Utrecht bewees Serginho Greene aan dat hij in noodgevallen ook op de linkerflank kan spelen. Mark Engberink is de vaste linksback van RKC.

Door niet te kiezen voor het aantrekken van een linksback wil RKC ook aangeven dat het spelers van het eigen tweede elftal wil belonen als die zich gaan ontwikkelen. Green kan volgens directeur Remco Oversier een voorbeeld zijn voor andere spelers van het beloftenteam. "Die zien nu dat er perspectief is om bij RKC de selectie van het eerste elftal te bereiken."

De Waalwijkse club heeft de aandacht verlegd naar een middenvelder of aanvaller. RKC voelt zich niet gebonden aan 1 september, de dag dat de tranfersmarkt sluit."Dan loopt er nog een aantal spelers zonder contract rond. Het criterium is dat we alleen nog geld gaan uitgeven aan een echte versterking", aldus Oversier.