Volledig scherm
Duel tussen SC Westervoort en VVG © Theo Kock

Geen contract voor Kevin Ntika Bondombe

VEEN - Kevin Ntika Bondombe kreeg na de wedstrijd tegen Achilles Veen te horen dat RKC Waalwijk zijn stage niet zal verlengen en hem ook geen contract zal aanbieden. De 20-jarige verdediger uit Belgie speelde op proef mee tegen de hoofdklasser.

Bondombe zou aanvankelijk een hele wedstrijd spelen, maar werd al in de rust naar de kant gehaald. Hij liet geregeld een man uit zijn rug weglopen, waardoor Achilles Veen voor de pauze zelfs de beste kansen kreeg. "Hij heeft moeite met het spelen in de rug", zegt directeur Remco Oversier. "Dat viel eerder tegen QPR nog niet zo op, maar kwam nu duidelijk aan het licht."

Bondombe beleefde een bewogen stage. Een Belgische zaakwaarnemer riep uit dat hij de speler persoonlijk nooit naar Waalwijk gestuurd zou hebben. Bondombe zou het niveau niet aankunnen. "Zover wil ik niet gaan, zegt Oversier. "Maar we zoeken een ander type verdediger. We blijven kijken naar een linksbenige verdediger."

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
446 stemmen