Volledig scherm

Gemakzuchtig FC Oss speelt gelijk tegen stadgenoot OSS'20

OSS - FC Oss heeft dinsdagavond een teleurstellend resultaat geboekt tegen hoofdklasser OSS'20: op sportpark De Rusheuvel werd het 1-1. FC Oss begon nog aardig, maar maakte vooral in de 2e helft een matige indruk.

FC Oss speelde zonder de lichtgeblesseerden Dominique Kivuvu, Joep van den Ouweland en Boban Lazic en begon aardig aan de wedstrijd. Het eerste halfuur kwam de ploeg van trainer Francois Gesthuizen tot voldoende kansen: Jorzolino Falkenstein had na 15 minuten de 0-1 op zijn schoen, maar zijn inzet van dichtbij was te zacht. In de 18e minuut was het wél raak: na een fraaie pass van Rick Stuij van den Herik werkte Kars Vierwind koeltjes af: 0-1.

OSS'20 maakt gelijk

Na het eerste halfuur zakte het niveau van FC Oss ver terug en maakte OSS'20 rechtsback uit de kluts gelijk na 33 minuten. Vervolgens had FC Oss-spits Thijs van Pol een prima mogelijkheid, maar hij maaide over de bal heen. Ook OSS'20 kreeg voor rust nog een prima mogelijkheid, maar Ronald Koeman had een geweldige redding in huis op een inzet van Tom Pijnenburg van dichtbij.

Na rust waren er weinig hoogtepunten te melden, op een fraai afstandsschot van OSS'20-speler Metin Alkir na. Het laatste kwartier van de wedstrijd zaten de amateurvoetballers er aardig doorheen en kwam FC Oss nog tot enkele kansen. De grootste kansen waren voor invaller Tom Boere (binnenkant paal) en Istvan Bakx, maar die laatste schoot van dichtbij op de Nulandse doelman Rick van der Leest.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
151 stemmen