Volledig scherm
© Thinkstock

Gestaakt duel TGG: onderzoek naar pin op het veld

OOSTERHOUT - De politie heeft in het ziekenhuis van Oosterhout de pin opgehaald waar een voetballer van het Bossche TGG zich afgelopen zaterdag bij de wedstrijd tegen SCO aan verwondde. De pin boorde zich in de arm van de speler en moest in het ziekenhuis verwijderd worden.

Foto’s wezen uit dat het scherpe voorwerp de hoofdslagader in de arm van de speler net had gemist. Die kreeg maandag wel last van ontstekingen.

De aanwezigheid van de stalen pin vormde zaterdag aanleiding voor ongeregeldheden op het veld. Vanaf de kant werd geroepen dat de speler zich niet zo aan moest stellen. Daarop uitte de broer van de betrokken voetballer grove verwensingen. Daarvoor kreeg hij een rode kaart. Hij vloog de scheidsrechter aan en kneep diens strot dicht. Het duel werd gestaakt. Arbiter Rini Laros uit Waalwijk deed aangifte van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek. Uit voorzorg is de ijzeren pin veiliggesteld, al staat die volgens een woordvoerster los van de mishandeling.
Ook de KNVB neemt de zaak in onderzoek. Afhankelijk van de verklaringen bekijkt de voetbalbond welke strafmaatregelen er genomen moeten worden.

poll

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

Koploper PSV is de gedoodverfde titelfavoriet

  • Ja (30%)
  • Nee (18%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (52%)
235 stemmen