Volledig scherm
Tom van Weert op archiefbeeld in het shirt van FC Den Bosch. © PICS UNITED

Gestelse spits Van Weert bevestigt gesprekken met Portugese topclub

UpdateDe uit Sint-Michielsgestel afkomstige Tom van Weert staat voor een droomtransfer. De oud-spits van FC Den Bosch zou in gesprek zijn met topclub Sporting Clube de Portugal uit Lissabon. Van Weert zelf zegt op vakantie te zijn in Portugal, maar erkent dat er 'iets speelt'.

De 28-jarige spits speelt momenteel bij FC Groningen. Van Weert staat nog één jaar onder contract in het hoge noorden, waardoor zijn huidige club een transfersom verlangt. De penningmeester van FC Den Bosch zal ook met een schuin oog de onderhandelingen volgen, aangezien de eerstedivisionist recht heeft op een opleidingsvergoeding. 

Volgens welingelichte bronnen staan enkel details de overgang nog in de weg. Zo zijn Sporting en FC Groningen het nog niet eens over de termijnen waarin de transfersom voldaan moet worden. Desondanks lijkt het een kwestie van tijd. Na VV Sint-Michielsgestel, FC Den Bosch, Excelsior en FC Groningen lijkt Van Weert nu dus de mogelijkheid te krijgen om zijn carrière voort te zetten in Portugal. 

FC Groningen-directeur Hans Nijland zegt tegen Nieuwsblad van het Noorden nog niet benaderd te zijn door de Portugezen.

Bas Dost

Bij Sporting staat overigens ook landgenoot Bas Dost onder contract. Of de aanvalsleider de concurrentie met Van Weert aangaat is nog maar de vraag. De (oud-) international mikt, net als veel van zijn teamgenoten, op een vertrek. De selectie van de topclub werd onlangs fysiek bejegend door de eigen harde kern, waardoor diverse bepalende spelers van de club besloten een transferverzoek in te dienen.