Volledig scherm
Stephen Curry van de Warriors in gevecht met CJ McCollum van de Portland Trail Blazers. © AFP

Golden State Warriors onbedreigd naar NBA-finale

De basketballers van Golden State Warriors hebben voor het vijfde jaar op rij de grote finale van de NBA bereikt. De regerend kampioen won ook het vierde duel met Portland Trail Blazers in de eindstrijd van de Western Conference: 119-117.

De Trail Blazers hadden aanvankelijk het initiatief, maar opnieuw knokten de Warriors zich terug van een achterstand. Met 8 punten verschil gingen de ploegen het vierde kwart in, waarna de Warriors er een verlenging uit wisten te slepen (111-111). In de extra tijd trok de ploeg uit Californië wederom aan het langste eind.

Stephen Curry en Draymond Green waren de uitblinkers bij de Warriors. Beiden noteerden een triple-double. Curry maakte 37 punten, pakte 12 rebounds en gaf 11 assists, Green was goed voor 18 punten, 14 rebounds en 11 assists.

Golden State Warriors stond de afgelopen vier jaar steeds tegenover Cleveland Cavaliers in de finale en behaalde drie keer de titel in het Amerikaanse profbasketbal. Tegenstander in de finale van dit jaar wordt een andere ploeg. Milwaukee Bucks en Toronto Raptors strijden nog om het kampioenschap van de Eastern Conference en daarmee een finaleplaats om de NBA-titel.

Volledig scherm
Klay Thompson (r) feliciteert Draymond Green (23) met zijn driepunter in de verlenging. © USA TODAY Sports
Volledig scherm
Stephen Curry (Warriors) omhelst zijn broer Seth (Portland). © AFP