Volledig scherm
Hans de Koning, op dit archiefbeeld nog actief bij Go Ahead Eagles. © Pro Shots / Jasper Ruhe

Hans de Koning is nieuwe hoofdtrainer van RKC Waalwijk

Hans de Koning is tot het einde van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer van RKC. Hij volgt daarmee de ontslagen Peter van den Berg op. De 57-jarige trainer gaat samen met Regillio Vrede, Erwin van Breugel, Hans Segers en Donny de Groot de technische staf vormen. Maandagochtend staat De Koning direct voor de spelersgroep, om 10.30 uur zal hij de training leiden.

Algemeen Directeur Frank van Mosselveld licht de keuze voor Hans de Koning toe. ,,Met Hans stellen we een zeer ervaren coach aan die in het verleden heeft bewezen in korte tijd een elftal te kunnen laten presteren met attractief voetbal. Meest recente voorbeeld is de promotie met Go Ahead Eagles vanuit een nagenoeg uitzichtloze positie. Ook wij als RKC Waalwijk hebben nog steeds de doelstelling om de play-offs te halen dit seizoen en denken met deze trainer daar de juiste man voor binnen te halen. Hans de Koning speelt met zijn teams het type voetbal dat het publiek aanspreekt en weet dat te koppelen aan resultaat. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we in de 2e seizoenshelft met deze selectie nog flink wat plaatsen kunnen stijgen.''

De geboren Rotterdammer was in het verleden doelman van AZ'67 en FC Twente. Als trainer/coach was hij eerder werkzaam voor Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV, Helmond Sport, FC Volendam en Go Ahead Eagles. 

Volledig scherm
Trainer Hans de Koning, hier op archiefbeeld nog actief bij Go Ahead Eagles. © Pro Shots / Henk Jan Dijks
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement