Volledig scherm
Eden Hazard wordt gewisseld in het Champions League-duel met PSG. © AFP

Hazard mikt op Spaanse Supercup: ‘Operatie niet aan de orde’

Eden Hazard (28) heeft de eerste stappen gezet in zijn revalidatie. De Belgische aanvaller liep 26 november een haarscheurtje op in zijn rechteronderbeen tegen Paris Saint-Germain. De krukken zijn inmiddels weg. Zijn doel is de Spaanse Supercup in Saoedi-Arabië, begin januari.

Deze week melden Spaanse journalisten op basis van een bron in de medische staf dat Hazard mogelijk onder het mes moest. Berichten die de Rode Duivel en Zinédine Zidane verrasten. ,,Momenteel is een operatie nog niet aan de orde”, zei zijn trainer van Real Madrid. ,,Ik hoop dat we hem sneller dan verwacht weer op het veld hebben.”

Vorig weekend werd Hazard op Bernabéu nog op krukken gespot, maar ondertussen kan hij alweer steunen op zijn voet. Bijna drie weken na de wilde ingreep van Thomas Meunier is de extra steun niet meer nodig. Hij sleept nog altijd met het been en lang wandelen lukt nog niet, maar toch. Het is een eerste stap in het revalidatieproces.

Real neemt geen enkel risico, maar het doel blijft de Spaanse Supercup, begin januari in Saoedi-Arabië. Daar vecht Real in een toernooi met Atlético, Barcelona en Valencia om de beker. Real ontmoet op 8 januari Valencia. Op 12 januari kan Hazard er zijn eerste Clásico spelen, tegen Barcelona. Die van volgende week in La Liga komt te vroeg.