Volledig scherm
Sebastien Dockier van HC Den Bosch © copyright Frank van Engelen

HC Den Bosch oefent tegen Groot-Brittannië en Oostenrijk

De mannen van HC Den Bosch sparren binnenkort met twee landen die zich opmaken voor olympische kwalificatieduels. Woensdagavond komt het nationale team van Groot-Brittannië naar de Oosterplas voor een oefenwedstrijd tegen de ploeg van Eric Verboom. Komend weekend wordt twee keer gespeeld tegen Oostenrijk.

De hoofdklasse ligt door het OKT twee weken stil en Den Bosch benut die tijd onder meer door te oefenen tegen Groot-Brittannië en Oostenrijk. De Bosschenaren spelen vaker oefenduels tegen nationale landenteams. In het voorjaar was Duitsland nog te gast voor een vriendschappelijk duel in Den Bosch.

Woensdag komen de Britten op bezoek aan de Oosterplas (aanvang 19.00 uur). Twee dagen later vertrekt Den Bosch voor een trainingsstage naar Oostenrijk, waar het twee keer oefent tegen dat land.

Groot-Brittannië neemt het eind deze maand in het OKT op tegen Maleisië, Oostenrijk tegen Duitsland. Het Nederlands team, waarvoor geen enkele Bossche speler is geselecteerd, moet voor plaatsing zien af te rekenen met Pakistan.