Volledig scherm
Ingo van Weert krijgt het druk. Eerst speelt hij een helft met RKC Waalwijk tegen Achilles Veen. In de rust vertrekt hij met nog drie andere spelers naar Oss voor de wedstrijd van het tweede team tegen SV TOP.

Helftje Veen, helftje Oss voor vier speler van RKC Waalwijk

WAALWIJK - Vier spelers van RKC Waalwijk komen zaterdag op twee verschillende lokaties in actie. Robbie Ndefe, Collins Seedorf, Ingo van Weert en doelman Bijdevier spelen eerst een helft met de eerste selectie tegen Achilles Veen (aanvang 14.30 uur). Daarna voegen ze zich bij de tweede selectie voor de wedstrijd om 18.00 uur tegen de amateurs van SV TOP.

De derde oefenwedstrijd in de voorbereiding zal aan Tamati Williams en Nando Wormgoor voorbij gaan. De doelman en de centrale verdediger komen nog trainingsuren tekort. Testspeler Kevin Ntika Bondombe krijgt een hele wedstrijd de tijd om zich te bewijzen. RKC zal daarna beslissen of de 20-jarige Belg in aanmerking komt voor een contract. Is dat niet het geval, dan gaat RKC verder met de zoektocht. Trainer Peter van den Berg wil nog een linksbenige centrale verdediger die ook linksback kan spelen of een linksback die ook links centraal in de verdediging kan spelen aan de selectie toevoegen. "Op die posities zijn we mager bezet", zegt hij. "Van de zes verdedigers is Engberink de enige linkspoot."

Over de inbreng van Fred Benson is Van den Berg tevreden. "Hij heeft kwaliteiten die we goed kunnen gebruiken", zegt Van den Berg. "Benson is het laatste jaar bij IJsselmeervogels een ander trainingsritme gewend. Van beide kanten gaan we tot eind deze maand bekijken of het bevalt."

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
427 stemmen