Volledig scherm
Jeffrey Herlings, MXGP, motorcross © Ray Archer/KTM

Herlings plant comeback in Rhenen

Jeffrey Herlings heeft de organisatie van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen laten weten dat hij op Hemelvaartsdag zijn rentree maakt. Dat meldt de organiserende vereniging Motor- Autoclub Rhenen en Omstreken op haar website.

Herlings brak in januari zijn rechtervoet tijdens een trainingsongeval in Spanje. Daardoor miste de titelverdediger het eerste deel van het Grand Prix-seizoen en is de motorcrosser uit Oploo kansloos in de strijd om het wereldkampioenschap MXGP. 

Afgelopen woensdag verklaarde Herlings nog in een persbericht van het KTM-fabrieksteam dat hij pas terug zal keren in competitie als hij zich weer honderd procent voelt. ,,En dan nog zal ik niet meteen mee kunnen doen om de overwinning", voegde hij daaraan toe. ,,Ik zal een paar races nodig hebben om terug op niveau te komen.”

Test

Kennelijk ziet hij de cross in Rhenen volgende week donderdag als een goede test. Op Circuit Kwintelooyen zal Herlings zich kunnen meten met diverse GP-rijders, al is de deelnemerslijst nog niet bekend. Een confrontatie met WK-leider Antonio Cairoli zit er nog niet in, omdat de Italiaan de Nederlandse wedstrijden niet in zijn agenda heeft staan. 

Cairoli heeft al 285 verzameld. Daar komen nog eens de punten van de GP van Frankrijk, zondag in Saint Jean d’Angely, voordat Herlings kan beginnen aan een inhaalrace. De eerstvolgende grand prix na Rhenen is de wedstrijd op 9 juni in het Russische Orlyonok.