Volledig scherm
Elijah Wilson van Heroes Den Bosch snelt langs zijn directe tegenstander van Landstede. © BSR Agency

Heroes Den Bosch moet koppositie in Zwolle aan Landstede laten

Heroes Den Bosch heeft ook in de tweede topper van het seizoen, op bezoek in Zwolle bij Landstede Hammers, niet kunnen overtuigen. Het duel tussen de twee koplopers van de hoogste Nederlandse basketbalcompetitie eindigde in een klinkende zege voor Landstede: 93-80.

Na een zwak begin herpakte Heroes zich snel en kon het mee in de agressie van Landstede. Ook in het tweede kwart, waarin beide ploegen moeite hadden met scoren, bleef het lang gelijk. Uiteindelijk verloren de bezoekers toch de aansluiting toen enkele foutjes een sterk slotoffensief van Landstede inluidde, dat met tien punten voorsprong de rust in ging.

De thuisploeg startte ook beter in de tweede helft. Heroes bleef moeite houden met het vinden van de vrije man. Halverwege het derde kwart kregen de strijdlustige Bosschenaren een nieuwe kans om binnen tien punten terug te komen, maar bleef het op elf steken, waarna het momentum weer de andere kant op sloeg. Zo stond het na drie kwarten weer 71-52.

In het vierde kwart veranderde weinig. De spanning verdween op het veld en door beide teams werd zwak verdedigd. Het verschil groeide zelfs even naar boven de twintig punten. Uiteindelijk zou de stand teruggebracht worden tot 93-80. Topscorer aan Bossche zijde was Elijah Wilson met 24 punten.

Door de overwinning op de directe concurrent pakte Landstede de koppositie. Voor Heroes is het pas de tweede nederlaag van het seizoen. De ploeg staat nu naast Donar, dat zaterdag Leeuwarden versloeg, op de tweede plaats.