Volledig scherm
Cadée op de FBK-games © Pim Ras Fotografie

'Het WK wordt geen snoepreisje', verzekert Cadée

DEN BOSCH - De geruchten gingen al een tijdje rond, maar nu is het definitief: discuswerper Erik Cadée gaat met de Nederlandse atletiekploeg naar Londen om deel te nemen aan het WK. De IAAF laat de Bosschenaar toe dankzij zijn hoge ranking op de wereldranglijst. 

,,Ik had het wel gehoopt, maar je weet het nooit”, reageert ‘voormalig’ topsporter Cadée. ,,Ik wierp zeven centimeter onder de limiet van 65 meter en was daarmee als 24ste geplaatst. Omdat ze een veld van dertig nodig hadden en er maar twintig man waren die de 65 meter gehaald hadden, werd ik uitgenodigd.”

Toch een opmerkelijke prestatie voor iemand die niet (meer) geldt als topsporter, geen ondersteuning van NOC*NSF krijgt en niet eens fulltime traint. ,,Dat het me telkens niet lukte om mijn A-status te krijgen, kostte mij en mijn omgeving een hoop geduld. Ik wilde mezelf niet in de schulden steken dus besloot ik dat ik klaar was met het fulltime gebeuren.”

Quote

Ik besloot dat ik klaar was met het fulltime gebeuren

Erik Cadée

Cadée kon de discus echter niet loslaten. ,,Maar ik ben nu veel meer ontspannen dan vroeger. Op deze manier heb ik het gevoel dat ik nog jaren kan doorgaan. Ik wil ook echt presteren op het WK dus het wordt geen snoepreisje.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement