Volledig scherm
Coach Harjan de Wit geeft Willem II Onder 19 aanwijzingen tijdens een oefenwedstrijd tegen Sarto-1. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Hilterman is een van de pareltjes van Willem II Onder 19

TILBURG - Zaterdag om 14.30 uur neemt Willem II Onder 19 het op het complex van LONGA op tegen Feyenoord Onder 19. Opvallend: De A-jeugd van de Tilburgse club heeft in de eredivisie meer punten dan de leeftijdsgenoten van PSV en Feyenoord bij elkaar opgeteld.

Het team van trainer Harjan de Wit moet met 18 punten uit 7 wedstrijden alleen Ajax (21 punten) boven zich dulden. Volgens De Wit is zijn Onder 19 een goede lichting, waar Willem II ook goed mee omgaat. Vier spelers van zijn selectie hebben al een contract.
Nog niet spits Jeredy Hilterman, die al negen doelpunten (drie hattricks!) voor zijn rekening nam. De bij AZ afgevallen Haarlemmer gedijt goed in Tilburg. Hoewel Willem II hem nog niet heeft vastgelegd, is hij niet van plan snel te vertrekken. "Ik heb wel gehoord dat er scouts voor mij op de tribune zaten een paar weken geleden, maar daar houd ik me niet mee bezig. Ik wil slagen bij Willem II. Sommige van mijn ploeggenoten hebben al meegetraind en meegespeeld bij het eerste elftal. Meetrainen zou ik al heel mooi vinden. En ik droom er van om mijn debuut in de hoofdmacht te maken."

In het Brabants Dagblad van zaterdag 19 november uitgebreid aandacht voor het succesvolle Willem II Onder 19.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1212 stemmen