Volledig scherm
Mink van der Weerden

Hockeyers Oranje houden van boogschieten

SOMEREN - Mink van der Weerden denkt niet dat hij er straks in Rio aan toekomt om wedstrijden van andere sporters te gaan bekijken tijdens de Olympische Spelen. "Ons speelschema is anders dan vier jaar geleden in Londen", legt het Somerense strafcornerkanon van het Nederlands team uit. "Toen zijn we een middagje naar het atletiekstadion gegaan. Daar waren toen geen heel bijzondere wedstrijden, maar het was wel mooi om te zien."

De hockeyers zullen de verrichtingen van de andere Nederlandse sporters wel zoveel mogelijk volgen via de tv in hun hotelkamer. "We hebben allemaal kanalen waarop rechtstreeks wedstrijden worden uitgezonden. Dan gaan we zappen tot we iets oranjes tegenkomen. Maakt niet uit wat het is. Luchtgeweerschieten net zo goed. Dat is ook spannend." Vier jaar geleden was vooral het boogschieten populair bij de hockey-internationals. "Echt een goede tv-sport. En de Nederlandse jongens deden het heel goed." Niet dat hij de medelanders opzoekt in het olympisch dorp. "Nee, ik ben niet zo'n sociale. Alleen als ik iemand toevallig tegenkom in de lift, vraag ik hoe het gaat."

We hoeven geen heel verrassende strafcorner van Van der Weerden te verwachten tijdens de Spelen. "De laatste jaren is het steeds meer een strijd geworden tussen de nemer en de eerste uitloper dan tussen de nemer en de keeper. Nu zoeken we daarom naar trucjes met degene die de bal stopt, dat die net een paar pasjes opzij doet voordat hij de bal stopt ofzo. Ik kijk ook veel beelden van andere hockeywedstrijden, of ze daar misschien iets doen waar wij iets van kunnen leren. Maar ik denk niet dat er snel iets rigoureus zal veranderen."

Lees een uitgebreid interview met Mink van der Weerden in het Brabants Dagblad van maandag 11 juli. Volg het laatste nieuws over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Brabantse deelnemers via bd.nl/rio2016.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
355 stemmen