Volledig scherm
Frederique Matla (rechts, op archiefbeeld) in actie namens HC Den Bosch. © Peter van Gogh

Hockeysters HC Den Bosch verspelen dure punten bij Laren

Koploper HC Den Bosch heeft net als vorig seizoen niet gewonnen bij Laren. Op bezoek bij de laagvlieger eindigde het duel in 1-1.

Een wereld van verschil was de tweede ontmoeting tussen de vrouwen van HC Den Bosch en Laren. Het tweede duel tussen beide teams werd nu al afgewerkt vanwege het schuiven door het Olympisch kwalificatietoernooi. Aan de Oosterplas kende de hockeysters nog weinig moeite met Laren dat eind september nog met 4-0 over de knie ging.

Deze middag bleek alles anders. De koploper verslikte zich in de nummer nummer tien uit de hoofdklasse. Lieke Hulsen schoot HC Den Bosch nog wel op voorsprong, net als de vorige ontmoeting in Het Gooi, in de twaalfde minuut. De koploper bleek niet in staat om deze uit te bouwen. 

Met een 0-1 voorsprong zochten de Bossche hockeysters de kleedkamer op. Geen vuiltje aan de lucht, maar ze stonden amper of het veld voor de tweede helft of Lisanne de Lange trok de stand gelijk: 1-1.

Daar bleef het bij in Laren. En zo verspeelde Den Bosch twee dure punten en zag het SCHC langszij komen, dat Hurley met 4-3 versloeg.