Volledig scherm
De Boxtelse teamcaptain Tedje Koesen maakte een degelijke indruk © Chris Korsten

Hockeyvrouwen MEP promoveren naar overgangsklasse

De hockeyvrouwen van MEP hebben zondagmiddag onder regenachtige omstandigheden de laatste wedstrijd van het seizoen tegen streekgenoot De Hopbel in hun voordeel beslist. Op het eigen sportpark Molenwijk verscheen uiteindelijk een 3-2 overwinning op het scorebord. 

Voor de thuisploeg was dat ruimschoots voldoende om rechtstreeks te promoveren naar de overgangsklasse. De Schijndelnaren hebben via de play-offs eveneens nog zicht op promotie.

De bezoekers, die met minimaal vijf doelpunten verschil moesten winnen, begonnen vrij sterk aan het slotduel. Desalniettemin scoorde MEP als eerst. Strafcornerspecialist Marleen Bordat deponeerde de bal hoog in de hoek via een stick van de tegenstander. Dat gebeurde in de achtste minuut. Bijna wist de uitblinkende Lize Welvaarts de voorsprong te verdubbelen, na knap voorbereidend werk van Guusje Peijnenburg. Het was echter de attent reagerende Mirthe van den Heuvel die plots voor de gelijkmaker zorgde. Een opportunistische aanval ging eraan vooraf. Vijf minuten later kreeg Noortje Willemsen het ineens op haar heupen: een brutale soloactie leidde tot de 2-1. Dat was tevens de ruststand.

In het eerste deel van het tweede bedrijf drong De Hopbel wat méér aan, maar goalie Amber Kools en met name laatste vrouw Emma Bassa demonstreerden hun klasse. Toen Sophie van den Dungen na een assist van Willemsen er 3-1 van maakte, was alle Schijndelse hoop vervlogen. Spits Eveline van Duijnhoven, met wie altijd rekening gehouden dient te worden, pikte nog gauw haar doelpuntje mee. Daar bleef het bij. Direct na het laatste fluitsignaal stormde 'tout' MEP het veld op, waarbij de vuisten op uitbundige wijze de lucht in priemden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement