Volledig scherm
Camille van Emstede (links) en Arjen Lodewijks spelen een potje FIFA17 op de Playstation. © Joris Buijs/Beeld Werkt

Huisgenoten tegenover elkaar bij HC Den Bosch - HC Tilburg

TILBURG - Arjen Lodewijks heeft een hockeyverleden bij HC Tilburg maar speelt nu bij HC Den Bosch, keeper Camille van Emstede bewandelde de omgekeerde weg. Zondagmiddag (14.45) staan ze aan de Oosterplas in Den Bosch tegenover elkaar in een duel dat ze gekscherend 'El Classico' noemen.

Het is namelijk een extra bijzonder wedstrijd voor het duo, want ze wonen (met nog twee mannen) samen in een huis in Tilburg. "De hele week maken we over en weer al grappen over die wedstrijd", aldus Lodewijks, bij wie HC Tilburg nog een warm plekje in zijn hart heeft. "Ik ben vorig seizoen bij alle wedstrijden van mijn oude team in de play-offs gaan kijken en ik vond het prachtig dat ze naar de hoofdklasse promoveerden."
Na acht speelronden in de hoofdklasse heeft Lodewijks met zijn HC Den Bosch al twaalf punten meer verzameld dan het HC Tilburg van Van Emstede. Toch beweerden Tilburg-coach Jeroen Delmee en aanvoerder Jan-Maarten Tacke afgelopen zondag na de nederlaag tegen Oranje-Rood (1-3) dat ze zich niet kansloos achten tegen de streekgenoot. Daar heeft Lodewijks begrip voor. "Wij hebben met Den Bosch weliswaar gewonnen van topclubs als HGC, Rotterdam en Oranje-Rood, maar tussendoor was er ook een gelijkspel tegen hekkensluiter Qui Vive. Ik denk en snap dat Den Bosch zich vastklampt aan die uitslag."

Lees in het Brabants Dagblad van zaterdag 5 november een uitgebreid interview met Arjen Lodewijks.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1203 stemmen