Volledig scherm
Reno de Hondt op archiefbeeld voor Oranje. © Beeld Werkt

Ingevlogen Trappers-enclave zorgt voor ommekeer op WK ijshockey: Japan over de knie gelegd

Nederland heeft op het wereldkampioenschap ijshockey in Divisie 1B de eerste zege geboekt. Na drie nederlagen op rij werd Japan verslagen (3-2). Niet geheel toevallig omdat de vijf opgeroepen, later ingevlogen spelers van Tilburg Trappers hun entree maakten.

In het Estse Talinn was de ploeg van coach Doug Mason vooralsnog een figurantenrol toebedeeld. Mede doordat de sterkhouders van Tilburg Trappers nog tot en met dinsdag voor de titel van de Oberliga streden. Het gemis van de sterkhouders brak de ploeg vooralsnog op.

Na de entree van het vijftal van de Trappers staan de zaken er ineens heel anders voor. Alle treffers tegen Japan werden gemaakt door spelers van de Tilburgse succesformatie. Reno de Hondt, Giovanni Vogelaar en Danny Stempher zagen hun naam terug op het scorebord. Behalve dat drietal kwamen ook Ryan Collier en Jordy Verkiel in actie. 

Om degradatie af te wenden moet Oranje in het laatste duel resultaat boeken tegen koploper Roemenië. Momenteel staan de Nederlandse ijshockeyers onderaan in de poule. Enkel de hekkensluiter daalt af naar een niveau lager. 

Bekijk hier de reactie van international Reno de Hondt na het mislopen van de Oberliga-titel.