Volledig scherm
Ingo van Weert is gepasseerd voor de selectie van RKC Waalwijk voor de trip naar Engeland. © ProShots

Ingo van Weert hoort niet tot Engelandvaarders

WAALWIJK - Ingo van Weert is de meest opvallende afwezige in de selectie van zeventien spelers en drie keepers van RKC Waalwijk voor de trip naar Engeland. De Waalwijkse club sluit daar zaterdag de oefencampagne af met een wedstrijd tegen Charlton Athletic, dat uitkomt in League One.

Van Weert, de 22-jarige verdediger uit Drunen die 60 competitiewedstrijden speelde voor RKC, moet plaats maken voor Mohamed Mezghrani. De 22-jarige rechtsback uit Belgie maakte onlangs de overstap van FC Duffel naar RKC. Op de vleugel maakte hij een betere indruk. Van Weert speelde zijn meeste wedstrijd voor de Waalwijkse club als centrale verdediger. Gigli Ndefe, terug van een blessure, is sinds vorig seizoen de vaste rechtsback van RKC.

Collin Seedorf, een andere centrale verdediger, hoort ook niet tot de groep van twintig. Bij RKC kwam hij geregeld op de mager bezette linksbackpositie terecht. Hij maakt nu plaats voor Yannick Cortie, die sinds begin deze week meetraint bij de Waalwijkse club. Zijn stage is tot na de wedstrijd tegen Charlton Athletic verlengd.

Bij RKC Waalwijk ontbreken Johan Voskamp, Moussa Sanoh, Philippe van Arnhem en Rob van Sonsbeek wegens blessures.

Selectie RKC

Doelverdedigers: Tamati Williams, Etienne Vaessen, Martijn Bijdevier.

Verdedigers: Gigli Ndefe, Mohamed Mezghrani, Nando Wormgoor, Serginho Greene, Mark Engberink, Yannick Cortie.

Middenvelders: Steef Nieuwendaal, Daan Rienstra, Nikki Baggerman, Kenny Anderson, Roel van de Sande, Noel de Graauw

Aanvallers: Maurits de Baar, Fred Benson, Mark Sifneos, Pieter Langedijk, Jan Verduijn

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
421 stemmen