Volledig scherm
Ingo van Weert moet weer een teleurstelling verwerken bij RKC Waalwijk. © ProShots

Ingo van Weert twijfelt aan regionaal getint RKC

WAALWIJK - Een dik jaar geleden zei directeur Remco Oversier van RKC Waalwijk dat de club een regionale signatuur moest krijgen. Het moest het podium zijn voor regionaal talent om zich verder te ontwikkelen. Een dik jaar later zijn Drunenaar Ingo van Weert en Waalwijker Philippe van Arnhem het zicht op een basisplaats kwijt.

Bij Van Arnhem gebeurde dat buiten zijn schuld. Hij is herstellende van de forse blessure die hij tegen Achilles Veen opliep. Met een trainingsachterstand van drie weken moeten hij proberen de concurrentie aan te gaan met onder meer nieuwkomer Roel van de Sande. Natuurlijk baalde hij ervan dat hij het oefenduel tegen Charlton Athletic in Londen misliep. "Hoe vaak speel je nou met RKC zulke wedstrijden. Bijna nooit toch", zei hij.

Ingo van Weert deed er geen moeite voor om zijn teleurstelling te verbergen. Tot op heden had in de voorbereiding alles gespeeld. Soms was hij op een dag op twee verschillende locaties, zoals vorige week, toen hij 110 minuten op het veld stond. Hij had er vrede mee dat hij soms genoegen moest nemen met een positie als rechtsback. Tot het oefenduel met OJC Rosmalen dan. "De trainer stelde Collin Seedorf in het centrum van de verdediging op en mij als rechtsback. Dat had hij toch beter om kunnen wisselen? Seedorf is een rechtsback. Ik ben een centrale verdediger."

Maar centrale verdedigers heeft RKC genoeg. Voor de plek rechts in het hart van de defensie is Van Weert voorlopig derde keuze, achter Nando Wormgoor en Steef Nieuwendaal, die zich gedurende de voorbereiding als een serieuze optie aandiende. Voor de rechtsbackpositie moet hij het afleggen tegen Gigli Ndefe en nieuwkomer Mohamed Mezghrani.

Vorig seizoen waren er ook al twijfels over Van Weert, die zijn basisplaats kwijtraakte. Dat stond in schril contrast tot zijn stormachtige start. Van Weert debuteerde in de eredivisie bij de uitwedstrijd tegen FC Twente. Met een 4-2 zege op Vitesse sloot hij zijn eerste thuiswedstrijd als basisspeler af. De weg omhoog leek te zijn ingezet, maar de carriere van Van Weert stagneert inmiddels behoorlijk.

Hoe hij met de situatie omgaat? "Nee, ik heb niet gevraagd of ik zou mogen vertrekken.Dit is een zware tegenvaller, maar RKC is en blijft mijn club. Daarom wil ik hier zo graag slagen. Ik sta nog bijna twee seizoenen onder contract bij RKC. Ik ga gewoon keihard vechten voor mijn plekkie."

In het Brabants Dagblad van zaterdag een interview met Ingo van Weert

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1175 stemmen