Volledig scherm
Jari Schuurman © ProShots

Jari Schuurman krijgt plots een kans bij Willem II

TILBURG - Omdat linksback Derrick Tshimanga toch niet voldoende hersteld blijkt van de blessure die hij in de wedstrijd tegen PSV opliep, moet Willem II-trainer Erwin van de Looi ongewild wisselingen aanbrengen in zijn basiselftal voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles vrijdagavond.

Freek Heerkens, die tegen PSV als verdedigende middenvelder speelde, gaat vermoedelijk naar de linksbackpositie. Ojo neemt de plek van Heerkens dan weer in en achter de spits (waar Ojo tegen PSV stond) krijgt vermoedelijk Feyenoord-huurling Jari Schuurman een kans. Dat viel althans op te maken uit de donderdagtraining, waarbij Tshimanga ontbrak.

Drie invalbeurten
Voor Schuurman zou het zijn eerste wedstrijd in de basis worden bij Willem II. Van de Looi verkondigde de afgelopen weken al meermaals dat hij 'ertegenaan zat'. Schuurman krijgt op de nummer 10-positie vermoedelijk de voorkeur boven Erik Falkenburg, Hij kreeg dit seizoen tot dusverre drie invalbeurten en maakte daarin in totaal 43 speelminuten. Bij Feyenoord kreeg Schuurman vorig seizoen 1 keer een invalbeurtje (van 3 minuten) in het eerste elftal, tegen NEC.

Erwin van de Looi liet donderdagmiddag desgevraagd weten dat hij vrijdag pas de knoop doorhakt met betrekking tot de inzetbaarheid van Tshimanga. "Na overleg met de medische staf en met Derrick zelf."

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
20'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
23'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1205 stemmen