Volledig scherm
Jody Vermeulen is door naar de laatste 32 op het WK handboogschieten in Den Bosch. © ANP

Jody Vermeulen dendert door op WK, Sanne de Laat ligt eruit

Jody Vermeulen (25) heeft woensdag opnieuw goede zaken gedaan op het WK handboogschieten. De Eindhovense, die uitkomt op het niet-olympische onderdeel compound, plaatste zich voor de 1/16de finales door de Estse Emily Hoim met 144 versus 141 te verslaan. Voor stadgenote Sanne de Laat (24) zit het individuele toernooi er juist op. Zij verloor nipt (142-143) van Danelle Wentzel. 

Vermeulen behoort nu sowieso tot de beste 32 schutters op het WK en neemt het in de volgende ronde op tegen de Koreaanse Yunhee Kim. De Eindhovense hoefde woensdag maar één keer in actie te komen in de individuele ronde, omdat ze zich als twaalfde had gekwalificeerd voor de finales. De Laat kwam twee keer in actie; zij won haar eerste partij nog met 138 - 130 van de Ierse Saffron Cullen, maar lag een ronde later alsnog uit het toernooi.

Team

Teamgenote Inge van Caspel wist haar beide partijen te winnen en voegt zich dus net als Vermeulen bij de laatste 32. De Laat kan zich vanaf nu richten op het team, dat ze samen met Vermeulen en Van Caspel vormt en dat later woensdag nog in actie komt in de achtste finales tegen Italië. De vrouwen schieten in Den Bosch tegelijkertijd met de recurve-ploeg van de Nederlandse mannen. Sjef van den Berg, Steve Wijler en Rick van der Ven kunnen in een rechtstreeks duel met Oekraine vanaf 15.45 uur een ticket afdwingen voor de Olympische Spelen in 2020.