Volledig scherm
De laatste training van RKC Waalwijk voor de wedstrijd tegen Emmen leverde met Johan Voskamp en Mark Engberink twee slachtoffers op. © Wilber Hack

Johan Voskamp en Mark Engberink haken af bij laatste training

WAALWIJK - Johan Voskamp en Mark Engberink hebben de laatste training van RKC Waalwijk voor de uitwedstrijd tegen Emmen niet kunnen voltooien. De spits viel uit met liesklachten. De linksback van de Waalwijkse ploeg liep een knieblessure op.

Pas in de loop van vrijdag wordt duidelijk of ze kunnen spelen. Indien Voskamp afhaakt heeft trainer Peter van den Berg twee opties. Hij kan Rob van Sonsbeek in de spits posteren of gaan schuiven met Fred Benson, die normaal gesproken op de rechterflank zou starten. Daar komt dan ruimte vrij voor Moussa Sanoh.

Voor een vervanger voor linkspoot Engberink zou Van den Berg aan moeten kloppen bij de tweede selectie. Mohamed Mezghradi en Dwayne Green zijn de belangrijkste opties. In vergelijking tot de openingswedstrijd tegen Telstar vervangt de van een schorsing teruggekeerde Fred Benson gelegenheidsaanvaller Philippe van Arnhem.

RKC Waalwijk verloor vorig seizoen beide wedstrijden tegen Emmen. Aan de Meerdijk werd het een groot fiasco. RKC verloor er met 6-1. Van den Berg denkt dat RKC nu stabiel genoeg is om weg te blijven van een dergelijk doemscenario. Dat optimisme baseert op de tweede helft tegen Telstar. "Die was acceptabel", aldus Van den Berg. "Voor de rust stond er veel te veel spanning op de ploeg. Natuurlijk is het lekker dat we in Emmen met al drie punten op zak aan de wedstrijd beginnen. Maar ook tegen Emmen en de volgende wedstrijd tegen Eindhoven zullen we resultaat moeten halen. Vorig seizoen begonnen we met drie gelijke spelen. Als er nu geen punten bijkomen zijn we even ver."

Opstelling RKC: Williams; Ndefe, Nieuwendaal, Greene, Engberink; Rienstra, Anderson, Van de Sande; Benson, Voskamp, Langedijk.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
399 stemmen