Volledig scherm
Jonathan Kindermans ontdoet zich van twee spelers van Achilles '29. © Proshots

Jonathan Kindermans op stage bij Bolton Wanderes

WAALWIJK - Jonathan Kindermans ontbreekt maandag bij de eerste training van RKC Waalwijk. De 21-jarige middenvelder kreeg toestemming om een week op stage te gaan bij Bolton Wanderes, dat na de degradatie uitkomt in League One. Eerder was hij al proef bij een club uit Slowakije.

Ondanks het nog een jaar doorlopend contract met een optie voor nog een jaar mag Kindermans transfervrij weg. Bij RKC kon hij na zijn overstap van Telstar de hoge verwachtingen niet waarmaken. Zeer tegen zijn zin in kwam de bij Anderlecht opgeleide speler op de reservebank terecht. Bij de uitwedstrijd tegen Go Ahead weigerde hij zelfs om in te vallen. Dat leverde hem een disciplinaire straf op. Sindsdien heeft hij het niet meer zo naar zijn zin. Mocht Kindermans er niet in slagen om een andere club te vinden, dan krijgt hij toch weer een eerlijke kans bij RKC.

Na het aantrekken van Johan Voskamp heeft RKC nog ruimte om een speler aan de selectie toe te voegen. Een vertrek van Kindermans zou ruimte maken voor nog twee spelers. RKC zoekt nog een linkspoot en een vleugelspits.

poll

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

Willem II had Wout Weghorst nooit moeten laten gaan

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
1237 stemmen