Volledig scherm
Guus Joppen krijgt tegen Ajax waarschijnlijk een basisplaats © ProShots

Jordens Peters enige 'constante' factor in defensie Willem II

TILBURG - Jordens Peters lijkt de enige 'constante' factor in de defensie van Willem II voor het duel zaterdagavond met Ajax. Bij de 'grote' trainingspartij donderdagmorgen waren de drie andere verdedigers die tegen Heracles nog aan de aftrap stonden overgeheveld naar de reserves. Na de verloren wedstrijd in Almelo verklaarde trainer Erwin van de Looi verre van tevreden te zijn met de verdediging van de Tilburgse club.

Voor Freek Heerkens en Dries Wuytens stonden de nieuwkomers Pele van Anholt en Darryl Lachman in het basisteam. Op de linkerflank draafde Guus Joppen op in plaats van Dico Koppers, een variant die vorig seizoen ook geregeld werd gebruikt.

Peters is er dus voorlopig nog en dat zal zeker tot na de wedstrijd tegen Ajax zo blijven, verzekerde directeur Berry van Gool van Willem II. Die bevestigde dat er na afgelopen zondag nog 'iets gebeurd is' in de onderhandelingen over een overgang van de verdediger naar Heerenveen. "Het is niet onze gewoonte om over elke stap in zo'n proces naar buiten te treden", aldus Van Gool. "Voor het weekeinde verwacht ik geen mutaties meer in de selectie. Er komt geen speler bij en er gaat geen speler af."

Dat wil niet zeggen dat Willem II niet actief is op de markt. De Tilburgse club blijft speuren naar een eventuele opvolger voor Peters mocht Heerenveen alsnog bereid zijn een flinke som geld op tafel te leggen.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
149 stemmen