Volledig scherm
Joris Mathijsen als speler in het shirt van Willem II. © ProShots

Joris Mathijsen als technisch manager terug bij Willem II

TILBURG - Joris Mathijsen, een van de grote spelers uit de historie van Willem II, is terug bij de Tilburgse club. Hij is de komende drie jaar technisch manager. De 36-jarige Goirlenaar begint op 1 juli met zijn werkzaamheden.

Mathijsen is een product van de jeugdopleiding van Willem II. Hoewel er elk seizoen twijfel bestond over zijn kwaliteiten, haalde hij op mentaliteit het eerste elftal. Die mentaliteit bracht hem ver. Van 1998 tot 2004 speelde hij zes seizoenen in het eerste elftal van Willem II. De Tilburgse club sprong daarna slordig met zijn aflopende contract om. Mathijsen was een van de zes spelers die transfervrij kon vertrekken. Bij AZ werd hij verenigd met Martin van Geel en trainer Co Adriaanse.

Feyenoord
Hamburger SV werd de volgende stap. Daarna speelde Mathijsen nog voor Malaga, samen met Ruud van Nistelrooy. In 2012 keerde hij terug naar Nederland. Hij speelde nog drie seizoenen voor Feyenoord. Er was nog even sprake van dat hij als speler terug zou keren bij Willem II. Een jaar geleden zette Mathijsen echter een punt achter zijn loopbaan. Tijdens zijn carrière kwam Mathijsen 84 keer uit voor het Nederlands elftal, waarmee hij in 2010 de WK-finale speelde tegen Spanje.

Uitdaging
Willem II is blij met de terugkeer van Mathijsen in een belangrijke technische rol. "Hij heeft jarenlang bij Willem II gespeeld en is een persoon die de regio en club goed kent. De gesprekken die we hebben gehad waren zeer prettig", zegt directeur Berry van Gool. Mathijsen is op zijn beurt blij met zijn terugkeer op het oude nest. Hij ziet de functie van technisch manager als een enorme uitdaging.

Mathijsen treedt in de voetsporen van zijn oom Gerard Wielaert. Die was ook een tijdlang technisch manager van Willem II en vervulde die functie later ook nog bij Roda JC.

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
426 stemmen