Volledig scherm
© Thinkstock

Joyce van de Kuilen nieuwe stalamazone bij team Lips

Joyce van der Kuilen versterkt team Lips. De 20-jarige eventingamazone gaat per direct intern bij de Brabantse stal van ruiter Tim Lips. Daar gaat het grote talent uit Elst aan de slag met, naast haar eigen paarden Izalco en 'Double O Seven', diverse paarden van Lips Stables. Van der Kuilen behaalde onlangs haar NHB-Deurne diploma instructeur niveau 3.

”Voor mezelf is het een hele verandering, omdat ik nu ook direct bij Lips Stables intern ben en dus ook uit huis ben gegaan. Na altijd bij mijn ouders, in Elst, te hebben gewoond, is dit zo in het begin best even wennen. Maar ik kan wel direct zeggen dat ik het ontzettend naar mijn zin heb hier", aldus Van der Kuilen in een persbericht op de website van team Lips.

"Ik hoop me hier verder te kunnen ontwikkelen in de eventingsport, zeker ook het internationale karakter wat Lips Stables heeft spreekt mij enorm aan. Mijn persoonlijk doel en focus op korte termijn ligt op het EK Young riders in Italië in september, wat mijn vijfde EK op rij zou mogen zijn. Met deze voorbereidingen en het werken naar een doel toe, verwacht ik ook veel op dit vlak van Tim (Lips, red.) en Martin (Lips, bondscoach eventing, red) te kunnen leren.”

“Wij kenden Joyce natuurlijk al veel langer en hebben haar al eens vaker benaderd om bij ons te komen werken", aldus Tim Lips, die in de laatste maand van zijn voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio zit. "Toentertijd zat ze nog één dag per week in Deurne en gezien haar leeftijd, kwam dit in die tijd te vroeg. Aangezien ze nu afgestudeerd is en wij opzoek waren naar een stalruiter die ons team kon versterken, hebben we geen moment getwijfeld en haar opnieuw benaderd.”

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo