Kickbokser Jamal spuugt Rico Verhoeven in zijn gezicht: 'Ik sla z'n kop eraf'

Rico Verhoeven is vastberaden om zaterdag 9 december op het Glory-gala revanche te nemen op rivaal Jamal Ben Saddik. De Marokkaanse Belg was in 2011 nog te sterk voor Verhoeven, maar hoeft volgens de huidige wereldkampioen niet op een nieuwe overwinning te rekenen. ,,Wat deze man gaat meemaken, heeft-ie nog niet eerder meegemaakt."

De persconferentie in Ahoy Rotterdam, voorafgaand aan het gala, eindigde traditiegetrouw met de staredown. Ben Saddik liet zich daarin gaan en provoceerde Verhoeven door in zijn richting te spugen. ,,Dit is geen show, dit is gewoon de real deal. Wat je ziet op het moment dat iemand gespannen is, is dat hij zijn controle verliest. Dan krijg je dit soort fratsen en praktijken’’, zei Verhoeven over het incident. 

Volledig scherm
De staredown tussen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik. © Tom Berserink
Quote

Het enige wat een beetje verandert is het gameplan, maar de cocktail is goed.

Rico Verhoeven

 Van enige druk is ondanks de eerdere nederlaag tegen Ben Saddik geen sprake, zo stelt de kickbokser uit Halsteren. ,,Ik heb nog geen zwaargewicht gezien die zo fit is als ik. Het enige wat een beetje verandert is het gameplan, maar de cocktail is goed. Ik heb wat recht te zetten. Ik ga hem 24 minuten lang uitwringen en ook al weet ik dat-ie er al in de vierde ronde uit kan, pas in de 24ste minuut ga ik hem knock-out slaan. Ik ga hem helemaal uitwringen."

Ben Saddik deinsde niet terug voor de stevige woorden van Verhoeven en bleef ijzig kalm. ,,Laat het hem maar zien. Ik heb in 2011 al gewonnen en ik zal het nogmaals doen. Al vecht-ie dertig minuten tegen mij. Ik hoef maar één klap te geven en het is over. Ik ben een geboren vechter. Hij gaat het heel zwaar krijgen, ik heb een heel sterk team rond om mij. We gaan pieken op het juiste moment, dat zal iedereen wel zien."

Aanvankelijk zouden de twee kemphanen in mei in Den Bosch al tegenover elkaar staan, maar die ontmoeting viel in het water vanwege een scooterongeluk van Ben Saddik. Zaterdag 9 december komt het alsnog tot een onderlinge confrontatie, nu in Ahoy Rotterdam. 

Intense staredown between Jamal Ben Saddik and Rico Verhoeven. Needed some security. #GLORY49 #GLORYRedemption

Een foto die is geplaatst door Kris Dekker (@krisdekker) op

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
298 stemmen