Volledig scherm
Milco Abrahams. © BD / Peter van Huijkelom

Kwalificatie eindstation voor Abrahams op WK trampolinespringen

Kwalificatiedag werd bijltjesdag voor de Nederlanders op de WK trampolinespringen in Tokio bij de senioren. Milco Abrahams had de eerste dag van het toernooi in het Ariake gymnastiekcentrum 2 kansen om verder te komen, maar op beide onderdelen sneuvelde de 18-jarige Ossenaar in de kwalificaties.  

Op vrijdag krijgt hij nog een kans samen met Roel Teillers, als het synchroonspringen op het programma staat.

Abrahams haalde over 20 sprongen een score van 98.810 punten en bleef daarmee steken op de 69e plaats bij zijn WK-debuut onder de senioren. De trampolinespringer van Flik-Flak moest in de Japanse hoofdstad bij de beste 24 eindigen om door te gaan naar de halve finales. Teillers eindigde met 100.625 punten slechts 2 plaatsen hoger dan Abrahams

Minitrampoline

Op de dubbel-minitrampoline (DMT), een niet-olympisch onderdeel, gingen alleen de beste 8 springers door. Abrahams sprong 67.200 punten bij elkaar en strandde daarmee op plaats 32.  

Ook bij de vrouwen is de rol van Nederland na dag één uitgespeeld in het individuele toernooi. Romana Schuring deed het met een 47e plaats nog het beste, net voor landgenote Niamh Slattery (48). Romee Pol werd 74e.

Live Voetbal

home logo ADO Den HaagADO
61'
0-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo PSVPSV
3'
0-0
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo VVV-VenloVVV
4'
0-0
FC EmmenEMM
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
20:45
AZAZ
away logo